468×60
468×60

СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка впроваджувала стандарти освіти рф на Запоріжжі

ПірожковаСлужба безпеки продовжує системну роботу з документування злочинів колаборантів, що запроваджують російські «стандарти освіти» на захоплених ворогом територіях України.

Слідчі Тернопільського управління СБУ повідомили про підозру черговій зрадниці, яка на посаді «директора школи» допомагала загарбникам реалізовувати ворожу політику в сфері освіти у тимчасово окупованих районах Запорізької області.

Колаборанткою виявилася 33-річна жителька Бердянська. Ще до повномасштабного військового вторгнення рф жінка працювала у с. Новопавлівка на посаді директора Партизанської ЗОШ I-III ступенів.

Після захоплення села росіянами вона добровільно пішла на співпрацю з органами окупаційної влади та погодилася і надалі очолювати навчальний заклад, який представники держави агресора згодом перейменували у «Государственное казенное учреждение общеобразовательную организацию Запорожской области «Партизанская средняя общеобразовательная школа» Бердянского района».

Перебуваючи на керівній посаді, зрадниця активно впроваджувала освітні «стандарти» держави-агресора.

Саме вона проводила співбесіди з працівниками педагогічного колективу, під час яких переконувала вчителів у необхідності співпраці з окупантами. Також жінка запровадила у школі навчальні плани за зразком російської федерації, а всі українські підручники наказала замінити їхніми російськими «аналогами».

Колаборантка силоміць нав’язувала дітям навчання російською мовою, а тим батькам, чиї діти не бажали відвідувати заняття у зросійщеній школі, погрожувала позбавленням батьківських прав та переслідуванням незаконних силових структур окупаційної влади.

Наразі слідчі спецслужби заочно повідомили зрадниці про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). За співпрацю з ворогом їй загрожує покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Розслідування протиправної діяльності зрадниці проводиться Управлінням СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю
УСБУ в Тернопільській області

Схожі статті