468×60
468×60

Квартирних злодіїв затримали правоохоронці Тернополя

Золото, побутову техніку, рушники, плазмові телевізори та інші речі впродовж трьох місяців викрадали з помешкань тернополян двоє іногородніх громадян.
За словами начальника управління карного розшуку обласної міліції Степана Яцуха, правоохоронці з’ясували, що чоловіки обікрали десять квартир в Тернополі, одну в Бучачі, а також причетні до злочинів на Хмельниччині.

- Працівники міліції затримали двох чоловіків. 30-річний уродженець Алчевська Луганської області разом зі співжителькою та її родиною прибули до Тернополя через події на Донбасі. 36-річний мешканець Дніпрорудного Запорізької області разом із співжителькою так само знайшли притулок у нашому місті. Проживали обидві родини в одному з гуртожитків у Білій Тернопільського району.

На гроші, зароблені на крадіжках, чоловіки купили два автомобілі, щоб легше було перевозити награбоване. Готувалися до роботи ретельно. Вони з вечора дізнавалися, чи дома мешканці квартир, і лише тоді йшли на злочин. Все робили вночі і обирали, як правило, спальні масиви Тернополя – Східний, Новий Світ та центральну частину міста.

- Повідомлення від потерпілих почали надходити наприкінці вересня ,- розповів Степан Яцух. – Проте, одразу вийти на слід зловмисників не вдалося, адже ті діяли обережно та в рукавицях.

Один із злочинців, каже старший слідчий Тернопільського міськвідділу міліції Наталія Климик, уже шість разів відбував покарання в місцях позбавлення волі за крадіжки.

- У квартири чоловіки проникали, віджимаючи металопластикові вікна. Як правило вони грабували перші поверхи, але були проникнення і через балкони, де знімали скло або відкривали двері.

Злочинці забирали гроші та ювелірні вироби. Якщо ж такого не було, чоловіки брали побутову техніку, яку здавали в ломбарди Тернополя та інших міст. В одну з квартир, що на бульварі Данила Галицького, зловмисники проникнули через підвал. Вони демонтували трубу, розтрощили ломом частину панельного перекриття і пробралися в санвузол. Проте, спрацювала сигналізація і їм вдалося втекти.

Через деякий час правоохоронці затримали підозрюваних. Мешканця Алчевська впіймали у Тернополі, а його напарника знайшли на батьківщині у Запорізькій області, куди він поїхав, аби заховати награбоване.

Відомості про подію внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною третьою статті 185 ККУ (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому).
Правоохоронці запевняють, що це один з небагатьох випадків, коли вдалося не лише затримати квартирних крадіїв, а й вилучити у них майже все викрадене майно.

Схожі статті