468×60
468×60

Навушники, телефон, темний одяг та відсутність освітлення – причини ДТП

cell-phone-crosswalk-sign-crop-1Дорослі та діти потрапляють у дорожньо-транспортні пригоди через власну безпечність. Пішоходи поспішають, не зважають на транспорт і перебігають дорогу перед автомобілями. Люди не задумуються над тим, що загальмувати кількатонний транспорт миттєво не може і продовжує рухатися за інерцією.

Гаджети та навушники також впливають на аварійну ситуацію на дорогах. Саме на них відволікаються пішоходи і втрачають пильність.

Наїзд на пішоходів у темну пору доби, згідно зі статистикою, найпоширеніший вид аварій. При обмеженому освітленні водій не може вчасно помітити людей, які виходять на проїжджу частину. Особливо актуальним це стало в час війни, коли вуличне освітлення почали вимикати. Вихід із цієї ситуації є – це сітловідбивальні елементи, які роблять видимими на дорозі усіх пішоходів. Вони повинні бути на одязі, рюкзаках чи сумках не лише дітей, але й дорослих.

Якщо ж флікера нема, тоді можна використовувати ліхтарик або мобільний телефон.

Аби не стати жертвою ДТП, потрібно дотримуватися кількох правил: дивитися на дорогу, а не в телефон, переходити дорогу лише в спеціально відведених місцях, зробити себе видимим у темну пору доби, а перед тим, як ступити на проїжджу частину, потрібно переконатися, що авто встигає зупинитися. Якщо немає тротуару чи пішохідної доріжки, то можна йти узбіччям, але лише назустріч транспорту.

Поспішайте повільно, адже навіть секунда може вартувати вам життя.

Схожі статті