468×60
468×60

Житель Борщівщини вирощував коноплі на городі

konoplyaВ рамках проведення операції «Мак-2018», метою якої є виявлення та ліквідація незаконних посівів нарковмісних рослин, правоохоронці продовжують здійснювати рейди в різних районах області та документувати правопорушення.

Під час профілактичних рейдів дільничні офіцери навідалися в село Калагарівка на Борщівщині. На присадибній ділянці 34-річного місцевого мешканця правоохоронці виявили незаконний посів конопель. Чоловік вирощував наркотичні рослинини городі  поряд з городиною.

Загалом працівники поліції вилучили 45 рослин конопель. Їх направили на експертизу до обласного екпертного криміналістичного центру.

За фактом злочину відкрито кримінальне пррвадження згідно статті 310 Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

А вже за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Правоохоронці звертаються до жителів області, якщо вам відомо про місця, де ростуть наркотичні рослини, або про осіб, які займаються їх культивацією, обов’язково повідомте про це працівників поліції.

Схожі статті