468×60
468×60

Паспорт і посвідку іноземцям завжди варто мати з собою

dmsІноземці та особи без громадянства, які тимчасово та постійно проживають в нашій країні на законних підставах, користуються тими ж правами і свободами, а також мають такі ж обов’язки, що й громадяни України. Документом, що підтверджує їх легальний статус є посвідка.

Відтак іноземцям, яких на Тернопіллі постійно та тимчасово проживає майже 4 тисячі, у міграційній службі радять завжди мати із собою посвідку.

Посвідка на тимчасове проживання, яка видається студентам-іноземцям, діє впродовж їхнього навчання, а подальше перебування в Україні є порушенням міграційного законодавства.

Посвідка на постійне проживання, якими документуються іноземці, що іммігрували в Україну – безстрокова. Однак, цим громадянам варто пам’ятати, що при досягненні 25-ти та 45-ти річного віку, впродовж місяця потрібно звернутися в підрозділ міграційної служби за місцем реєстрації для обміну посвідки, інакше вона буде вважатися недійсною.

Іноземці в Україні можуть вільно обирати місце проживання, однак впродовж місяця після зміни місця проживання, зобов’язані зареєструватися за новою адресою.

Довідково: згідно ч. 1 ст. 203 КУпАП, порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, тобто проживання без документів на право проживання в Україні, за недійсними документами або документами, термін дії яких закінчився, тягнуть за собою накладення штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Схожі статті