468×60
468×60

У тернополянина, якого звинувачують у побитті патрульних поліцейських, анулювали дозволи на зброю

nacpoliciyaЗа словами правоохоронців ГУНП в Тернопільській області, у мешканця обласного центру, якому інкримінують статтю 345 ККУ – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, вилучили усю наявну зброю та анулювали дозволи на неї.

Інформація, яку оприлюднив один із сайтів обласного центру, про те, що з рушниці підозрюваного кілька років тому на полюванні підстрелили іншого мисливця, не відповідає дійсності.

Як кажуть правоохоронці, факт про поранення мав місце років десять тому. У перші дні нового року компанія мисливців поїхала на полювання. Серед них був підозрюваний, але поранили товариша з іншої рушниці і зовсім інший чоловік. Він за скоєне відповів перед законом.

Що ж до видачі дозволів, то і тут все робилося відповідно до закону. Працівники превентивної діяльності не мають права не видати дозвільні документи, якщо спецкомісія не вносить протипоказань.

Перед тим, як зареєструвати зброю, люди повинні пройти медичний огляд у нарколога, психіатра, окуліста та інших лікарів. Після цього її чекають курси з поводження зброєю. Обов’язкова умова – металевий сейф із замком. Його наявність за місцем реєстрації перевіряє дільничний поліцейський.

Видаються дозволи і тоді, коли у бажаючого отримати зброю, відсутня або погашена судимість.

Схожі статті