468×60
468×60

Нововведень у перереєстрації транспорту, переобладнаного газовим обладнанням, немає

1Інформація, яка з’явилася в інтернет-виданнях, щодо змін в порядку перереєстрації транспортних засобів під час встановлення газобалонного обладнання, не відповідає дійсності, – про це заявив провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістю реґіонального сервісного центру в Тернопільській області Василь Барановський.

Він стверджує, що на адресу їхньої установи жодних документів про зміни в перереєстрації не надходили. Процедура для громадян, які хочуть встановити газобалонне обладнання на власний транспорт, залишається без змін.

- Щоб встановити газобалонне обладнання потрібно звернутися в сервісний центр в Тернопільській області, пройти огляд-експертизу транспортного засобу, оплатити в касі за бланкову продукцію та надрукувати заяву на перереєстрацію транспортного засобу.

Переобладнання транспортних засобів для роботи на газовому паливі заборонено робити власноруч. Для цього необхідно звернутися за кваліфікованою допомогою до суб’єктів господарювання, які провадять господарську діяльність з переобладнання п’яти і більше транспортних засобів впродовж року та мають свідоцтво про погодження конструкції транспортного засобу на відповідний вид переобладнання.

Для переобладнання автівки власники транспортного засобу повинні мати при собі громадянський паспорт або документ, що його заміняє, ідентифікаційний код, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, документи про відповідальність автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху, а також квитанції про оплату послуг. Якщо власник автівки відсутній, то довірена особа повинна мати доручення, завірене нотаріусом.

Процедуру перереєстрації необхідно зробити протягом 10 днів з дня встановлення обладнання. Власникам переобладнаних транспортних засобів видаються нові свідоцтва про реєстрацію із зазначенням особливостей конструкції транспортного засобу.

Нагадаємо, що Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за керування транспортним засобом, переобладнаним з порушенням відповідних правил, норм і стандартів у виді штрафу.

Схожі статті