468×60
468×60

Бучацькі міліціонери викрили двох магазинних злодійок

kradigkaПохід по магазинах без грошей вирішили влаштувати дві товаришки з Бучацького району. Молодиці примудрялися виходити з магазинів не з порожніми руками.

Як розповів перший заступник начальника Бучацького райвідділу міліції Анатолій Мельник, впродовж одного дня до правоохоронців надійшло декілька повідомлень про крадіжки з магазинів райцентру.

Продавці повідомляли про зникнення з крамниць скриньок для пожертв. Міліціонери оперативно відреагували на заяви потерпілих.

З’ясувалося, що з торгових закладів зникли не лише скриньки для пожертв, а й деякий товар. Встановити підозрюваних у вчиненні крадіжок вдалося за допомогою камери відеоспостереження, вмонтованій в одній із крамниць.

На фіксованому зображенні було видно, як двоє жінок непомітно забирають з прилавка товар. Причетними до крадіжок виявилися місцеві мешканки. Протиправним вони займаються не вперше – обоє раніше потрапляли в поле зору правоохоронців.

З’ясувалося, що підозрювані за один день обікрали декілька магазинів у Бучачі. Діяли за звичною схемою: допоки одна з них відволікала увагу продавця, інша брала з прилавку товар та ховала в сумку. Того ж дня злодійки вирішили навідатися за наживою до сусіднього райцентру – Чорткова. За декілька годин побували у багатьох магазинах. Після їх візиту власники крамниць теж недорахувалися чимало товару.

Гастролі жінок припинили працівники міліції. Вони вилучили у них крадені речі.
За усіма фактами крадіжок правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Дії підозрюваних кваліфіковано за частиною 2 статті 185 ККУ – крадіжка. Триває слідство.

Схожі статті