468×60
468×60

На Борщівщині псевдоблагодійники обікрали пенсіонерку

kragaДвадцять тисяч гривень викрали двоє невідомих чоловіків з помешкання 61-річної пенсіонерки. Інцидент трапився у селі Стрілківці на Борщівщині. Міліціонери розшукують зловмисників.

Зі слів потерпілої, незнайомці прийшли до її помешкання під приводом збору коштів на будівництво храму. Довірлива жінка впустила псевдоблагодійників до будинку.

Поки один відволікав увагу господині розповідями про церковні справи, інший нишпорив по кімнатах і знайшов у шафі сховок з грошима.

Забравши усі заощадження старенької, злодії втекли з помешкання. Пропажу жінка помітила лише через декілька годин. Про факт крадіжки вона повідомила працівникам міліції. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Дії підозрюваних кваліфікують за статтею 185 ККУ – крадіжка. Міліціонери розшукують зловмисників. За попередніми даними зловмисники пересувалися на автомобілі “ВАЗ 2106″.

Правоохоронці звертаються до краян бути пильними та не впускати в будинок незнайомих людей, які пропонують купити товар, збирають пожертви, чи пропонують поворожити. Найчастіше своїми жертвами аферисти обирають пенсіонерів, адже люди похилого віку найбільш довірливі.

Шахраї у пошуках наживи переїждають з міста в місто, тому розшукати їх дуже важко. Найкраще уникати спілкування з такими людьми.

Не ведіться на їхні пропозиції та не вступайте з ними в будь-яку розмову. Не зберігайте великі суми грошей в доступних та загальновідомих місцях – у шафі, верхньому одязі чи під матрасом.

Розповідайте усім рідним та знайомим про подібні шахрайства, адже чим більше буде поінформованих громадян, тим менше у пройдисвітів шансів надалі коїти злодіяння.

Якщо ж з вами сталася подібна неприємність, не зволікайте та телефонуйте до працівників міліції.

Схожі статті