468×60
468×60

Процедура повернення на постійне місце проживання в Україну

1За консультацією на гарячу лінію міграційної служби в області звернулась тернополянка. «Невдовзі планую виїхати на постійне місце проживання за кордон, там мені запропонували роботу. Чула, що в міграційній службі у закордонному паспорті роблять відмітку про виїзд на постійне місце проживання, а паспорт громадянина України потрібно здати. Але як бути, коли захочу повернутися на батьківщину?».

- Українці, які виїхали на постійне місце проживання за кордон і стали там на консульський облік, у будь-який час можуть повернутися в Україну – пояснює перший заступник начальника Управління – начальник відділу з питань громадянства, реєстрації та роботи з громадянами з тимчасово окупованої території України Іван Чубатий. – У такому разі їм видадуть новий паспорт громадянина України а у закордонному поставлять відповідну відмітку.

Для внесення відомостей про зняття з консульського обліку та скасування виїзду на постійне місце проживання до паспорта громадянина України для виїзду за кордон особа повинна звернутися із відповідною заявою до територіального органу міграційної служби (термін розгляду заяви – не більше місяця). За новим паспортом громадянина України та реєстрацією слід йти до територіального підрозділу Державної міграційної служби за новим місцем проживання.

Як повідомили у міграційній службі області, своїм правом повернутися на постійне місце проживання в Україну, у першому півріччі цього року вже скористалися 24 жителів Тернопілля, торік до слова, ця цифра була вдвічі більшою – 50 громадян.

Схожі статті