468×60
468×60

Комісійне обстеження автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів завершилося

1Заходи по проведенню весняного комісійного обстеження автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів тривали на території області з 23 березня по 19 квітня.

До складу комісій, які проводили обстеження, входили представники служб автомобільних доріг, облавтодору, підрозділів УДАІ МВС України в області, Укрзалізниці.

Мета комісії – визначити необхідний обсяг ремонтних робіт та вжиття заходів щодо ліквідації недоліків в експлуатаційному утриманні вулично-дорожньої мережі.

При проведенні обстежень зверталася увага на покриття доріг — наявність на них ямковості, осідань, колійності, на стан узбіч, смуг відведення, придорожніх територій, тротуарів, технічні засоби організації дорожнього руху, зовнішнє освітлення тощо. Перевірялося і облаштування залізничних переїздів, насамперед тих, через які здійснюється автобусний рух.

Особлива увага приділялася аварійно-небезпечним ділянкам, місцям концентрації ДТП. Там перевірялася наявність та відповідність знаків маршрутного орієнтування схемам організації дорожнього руху, а також проводився демонтаж дорожніх знаків, які вводили необґрунтовані обмеження для учасників дорожнього руху.

Як розповів начальник сектору ОДР УДАІ Богдан Завалецький, за результатами обстежень комісія визначить обсяги першочергових робіт з ліквідації виявлених недоліків, підготовки доріг загального користування до експлуатації у літній період.

По недоліках в утриманні автомобільних доріг загального користування, вулиць населених пунктів та залізничних переїздів працівники Державтоінспекції вже склали 26 протоків та видано 60 вимог ДАІ на їх усунення.

Схожі статті