468×60
468×60

Через недогляд батьків постраждали немовлята

dity1Чотирьохмісячного малюка в стані після істинного утоплення доставили в реанімаційне відділення обласної дитячої лікарні. Про це 12 грудня близько першої години ночі черговий лікар швидкої допомоги повідомив на лінію 102.

Як з’ясувалося, мати купала малюка в ванні для дорослих, одягнувши на нього спеціальне надувне коло для купання немовлят. Жінка вийшла з кімнати на декілька хвилин. У цей час дитина зачепила застібку і коло здулося. Немовля почало топитися і наковталося води.

Наразі малюк знаходиться під цілодобовим наглядом лікарів. Правоохоронці детально з’ясовують усі обставини трагедії.

Інша подія трапилася на Зборівщині. Медики зафіксували та повідомили правоохоронцям про тяжке інфекційне отруєння чотирьохмісячного малюка. За попередніми даними, батьки поїли немовля коров’ячим молоком без відповідної санітарної обробки. Саме це могло призвести до подібних трагічних наслідків.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей наголошують, що за неналежне виконання батьківських обов’язків, яке загрожує життю та здоров’ю дітей, наступає адміністративна чи навіть кримінальна відповідальність. Тож батькам у вихованні дітей слід бути дуже обачними: не залишати малюків без нагляду, особливо у зонах ризику – воді, поблизу увімкнених електричних та газових приладів, раціонально підходити до вибору харчування дитини, аби уникнути будь-яких нещасних випадків.

Схожі статті