468×60
468×60

Для міліціонерів, які працюватимуть на виборах, видали спецметодички

1З метою покращення роботи правоохоронців під час виборів МВС України спільно з громадськими активістами – Всеукраїнською громадською організацією “Комітет виборців України” підготували “Посібник для працівників органів внутрішніх справ на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року”.

Книгу презентував, а також прочитав лекцію під час інструктажу для особового складу обласного управління внутрішніх справ, які забезпечуватимуть громадський порядок на виборчих дільницях Тернопільщини, юрист обласного осередку комітету виборців України Володимир Курило.

Методичні рекомендації містять у собі роз’яснення типових ситуацій з якими силовики можуть будь-коли зіткнутися під час виборчого процесу і в сам день волевиявлення. Є у книзі і поради, як діяти в тій чи іншій ситуації не порушуючи закон.

Видавці потурбувалися, щоб розділи посібника торкалися усіх моментів. Є тут і про передвиборну агітацію, і про транспортування документації, розписано правила взяття виборчих приміщень під охорону та методи роботи в день виборів на них. Детально викладено настанови щодо спілкування та взаємодії правоохоронців з спостерігачами. Не забули видавці згадати і про адміністративну та кримінальну відповідальність за злочини пов’язані з виборами.

Схожі статті