468×60
468×60

Обмін українського посвідчення водія на таке ж українське відтепер і в Іспанії

photo1683819330-400x275Від 12 травня послуга обміну посвідчення водія надається у центрі ДП «Документ» у Валенсії. Іспанія стала шостою країною, де можна отримати послугу обміну українського посвідчення водія на таке ж українське. А центр ДП «Документ» у Валенсії — десятий, у якому можна обміняти посвідчення водія та отримати інші державні послуги України за кордоном.

Завдяки співпраці сервісних центрів МВС, Державної міграційної служби України та Міністерства закордонних справ України у мобільно-технічних комплексах «Паспортного сервісу» можна отримати не тільки паспортні послуги, а й послугу обміну посвідчення водія.

Послуга обміну посвідчення водія актуальна, коли:

у наявного вичерпався термін дії;
написи на пластиковому бланку стерлись і не читаються;
особа змінила дані — прізвище, ім’я, по-батькові;
водій бажає замінити старе посвідчення на нове.
Мобільно-технічні комплекси обслуговування громадян «Паспортний сервіс» у місті Валенсія розташовані за адресою: Xàtiva, 46007, поряд зі станцією метро та залізничним вокзалом.

Графік роботи: понеділок — субота, з 9:00 до 18:00. Послуги поки що надаються у порядку «живої черги».

Як розповідає начальник територіального сервісного центру МВС в Тернопільській області № 6141 Василь Воробець, у центрі обслуговування громадян «Паспортний сервіс» у Валенсії обмін посвідчення водія відбувається за таким же алгоритмом, як і в інших центрах ДП «Документ» за кордоном.

Адміністратор «Паспортного сервісу» на фронт-офісі отримує повний пакет документів, необхідних для оформлення, фотографує людину та заповнює заявку на обмін посвідчення водія. Адміністратор сервісного центру МВС в Україні на бек-офісі розглядає цю заявку на обмін посвідчення водія, перевіряючи інформацію про особі та її посвідчення водія за всіма наявними базами даних. У разі успішного розгляду заявки, адміністратор у Валенсії роздруковує на спеціальному обладнанні та на державному бланку нове посвідчення водія.

Необхідні документи для отримання послуги:

паспорт громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи), довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків,
документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу), наявне посвідчення водія, яке підлягає обміну.

Звертаємо увагу, що на час дії воєнного стану в Україні медична довідка не є обов’язковою для обміну посвідчення водія. Графа про групу крові водія може залишитися незаповненою зараз. Це не впливає на чинність документу. А також, що за кордоном послуга відновлення втраченого чи викраденого посвідчення водія поки не надається. Обов’язковою умовою обміну посвідчення водія у Валенсії є наявність фізичного документу, який підлягає такому обміну.

Центри «Паспортного сервісу», крім України знаходяться ще у: Польщі, Чехії, Словаччині, Туреччині та Німеччині. З усіма адресами відокремлених підрозділів ДП «Документ» можна ознайомитися на офіційному сайті.

Схожі статті