468×60
468×60

Увага! До завершення місячника добровільної здачі зброї залишилося 3 дні

1На Лановеччині житель села Борщівка знайшов більше п’ятисот набоїв калібру 7,62 мм. Небезпечна знахідка валялася у поліетиленовому пакеті у лісі, неподалік населеного пункту. Пакунок місцевий житель приніс до місцевого відділення поліції в рамках місячника добровільної здачі зброї.

Скористався правом зареєструвати мисливську гладкоствольну рушницю марки Іж-27 мешканець Борщова. Чоловік передав зброю на тимчасове зберігання до поліції. Забрати її він зможе уже після того, як виготовить дозвільні документи на неї.

У ході місячника вирішив здати небезпечні предмети і житель Бучаччини. Він приніс до поліції саморобні ножі та іншу холодну зброю. Такий арсенал чоловік зберігав у шафі.

Два багнети-ножі часів Другої світової війни викопав під час робіт на власній присадибній ділянці житель села Сураж Шумського району. Знахідку також приніс до поліцейського відділення.

Нагадуємо, що в Україні триває місячник добровільної здачі зброї. Почався він 1 квітня. Начальник сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи УПД ГУНП в області Степан Джинджиристий каже, що за цей час свідомі мешканці Тернопільщини принесли до місцевих відділів та відділень поліції 162 одиниці зброї: 12 – мисливської нарізної, 98 – мисливської гладкоствольної, 20 холодної та іншої.

Здали жителі краю 629 набоїв, 20 мін та 20 спецзасобів – газових пістолетів, пристроїв для відстрілювання гумовими кулями.

Триватиме місячник до 30 квітня.

Схожі статті