468×60
468×60

Замість 1000 гривень шахрайка підсунула пенсіонерці порізану газету

groshiУ пастку шахрайки потрапила старенька мешканка райцентру Чортків. Пройдисвітка виманила у жінки 1000 гривень.

22 березня близько десятої ранку у двері помешкання пенсіонерки постукала невідома. Жінка представилася працівником пенсійного фонду та повідомила, що здійснює обхід усіх мешканців пенсійного віку з метою обміну купюр старого взірця на нові.

Запевняла, що невдовзі гроші старого зразку вийдуть з обігу. Довірлива пенсіонерка витягла з шафи пенсію та обміняла тисячу гривень на новенькі гроші. Службовець віддала у руки чортківчанці конверт гривнями та швидко пішла.

Старенька, заглянувши в конверт, спочатку навіть не помітила, що там не гроші, а газетні вирізки. Лише згодом вирішила перерахувати кошти та зрозуміла, що її обманули. Потерпіла зателефонувала працівникам поліції. Шахрайку розшукують.

Працівники поліції вкотре застерігають краян бути обачними та не довіряти незнайомцям. Не впускайте до свого помешкання невідомих людей.

Якщо до вас завітала підозріла особа, котра назвалась працівником будь-якої державної чи комунальної установи та пропонує обміняти купюри, вимагає гроші за послуги, в першу чергу попросіть її пред’явити посвідчення, також зателефонуйте на підприємство, аби з’ясувати усі обставини даного візиту.

У випадку відмови від надання зазначених документів або при відсутності їх у працівника установи, повідомляти про такі факти правоохоронців.

Працівники поліції радять краянам розповідати стареньким родичам про подібні шахрайські схеми, адже люди похилого віку найбільш довірливі. Застережіть їх від необдуманих вчинків.
Якщо ви все ж стали жертвою шахраїв, негайно телефонуйте на лінію 102.

Схожі статті