468×60
468×60

За завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину передбачена відповідальність

zakonІз заявою про крадіжку мобільного телефону до співробітників Тернопільського відділу поліції звернувся 19-річний житель Бережанського району. В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що засіб зв’язку у хлопця не вкрали, він просто забув його у нічному клубі, де відпочивав.

За словами заявника, він проводив час в одному із розважальних закладів Тернополя. Куртку залишив у гардеробі. Коли забрав верхній одяг, помітив, що з кишені зник мобільний телефон вартістю понад дві тисячі гривень.

Правоохоронці взялися за розкриття крадіжки. Виїхавши до закладу, працівники поліції переглянули відео з камер спостережень та поспілкувалися з працівниками клубу. З’ясувалося, що у потерпілого не вкрали мобільний телефон, він його забув на столику, де відпочивав. Зникнення телефону потерпілий помітив згодом. Згадати, де поділася мобілка, хлопець так і не зміг, адже був напідпитку. Тому, не розбираючись у ситуації, повідомив про крадіжку поліцейських.
На розкриття цього неіснуючого злочину були задіяні поліцейські, витрачені сили та час.

Тепер вирішується питання про притягнення заявника до адмінвідповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

Як свідчить поліцейська статистика, такі випадки непоодинокі. За кожним із таких фактів проводиться перевірка. У різних ситуаціях може виникнути потреба звернутися за допомогою до поліції. Однак тих, хто свідомо повідомляє про вчинення неіснуючого злочину, правоохоронці притягуватимуть до відповідальності.

Схожі статті