468×60
468×60

На Тернопільщині впіймали злодійську групу, яка обкрадала приватні помешкання

Десятки епізодів викрадення чужого майна інкримінують правоохоронці Кременецького відділу поліції п’ятьом молодикам з Рівненщини. Об’єктом збагачення злодійська група обрала приватні помешкання жителів району.

Зі слів начальника Кременецького відділу поліції Володимира Галевича, повідомлення про крадіжки з новобудов працівники поліції почали документували ще з початку року. Характер вчинення злочинів вказував на те, що до серії крадіжок можуть бути причетні одні і ті ж особи.

Правоохоронці детально розслідували кожне з них та встановили особи зловмисників. Підозрюваними у скоєнні низки злочинів виявилися мешканці сусідньої Рівненщини. Молодики проживають у Дубно, не працюють.

З метою незаконних заробітків, хлопці утворили злочинну спілку та здійснювали набіги на Кременеччину. На автівці добиралися у довколишні села, де обкрадали здебільшого новобудови. Найбільше потерпіли від злодіїв мешканці села Білокриниця. З їхніх приватних помешкань молодики винесли чимало добра – опалювальну техніку, будівельні матеріали, робочі інструменти. Збитки потерпілі оцінюють у десятки тисяч гривень. Крадене добро злодії ховали на господарстві одного з учасників злодіяння. Саме там його і виявили працівники поліції.

Коли злодійська група планувала чергову вилазку на Кременеччину, за її діяльністю уже стежили кременецькі поліцейські. Крадіїв впіймали під час чергової крадіжки з будинку. У вчинених злочинах підозрювані зізналися. Задокументовано 14 фактів незаконних заволодінь майном з чужих помешкань.

Зловмисникам інкримінують частину третю статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому.

Правоохоронці встановлюють причетність зловмисників й до інших протиправних діянь. Оперативні заходи тривають.

Схожі статті