468×60
468×60

Бути мужніми, сильними і здоровими тернопільські гімназисти вчилися у правоохоронців

Діти повинні бачити у міліціонерові помічника і товариша, – у цьому переконані тернопільські правоохоронці. Створювати такий імідж слід через безпосереднє спілкування. Співробітники обласного управління міліції завжди раді бачити у себе в гостяхпідростаюче покоління.

У понеділок, 30 березня, на екскурсії в обласному управлінні міліції побували школярі Тернопільської Української гімназії імені І. Франка. Діти зізналися, що дуже чекали цього, адже не щодня є можливість завітати у головну будівлю обласної міліції.

Деякими секретами своєї професії поділився із юними гостями Олексій Криворучко. Міліціонер добре знає, якими вміннями та навичками повинен володіти правоохоронець, як найкраще підтримувати фізичну форму та формувати психологічну стійкість до стресових ситуацій.

- Найперше, що хотів донести дітям – це те, що у будь-якій життєвій ситуації потрібно бути обачними та відповідальними, – розповідає Олексій Криворучко. – У жодному разі не довіряти незнайомцям, не підходити й не розбирати предмети, призначення яких вони достеменно не знають, адже в області досить часто знаходять небезпечні раритети часів війни. Вони повинні засвоїти: потрапив у небезпечну ситуацію – негайно телефонуй у міліцію.

Учні побували у тирі та спортзалі, а також дізналися про історію правоохоронного відомства краю у музеї.

Олексій Криворучко, аби зацікавити дітей, влаштував для них справжній інтерактив. Школярі на собі відчули вагу міліцейських засобів захисту, зблизька роздивилися зразки навчальної зброї та навіть позмагалися з міліціонером у силі та спритності.

- Ми дуже дякуємо правоохоронцям, що відкрили для нас свої двері, – ділиться враженнями школярка Вікторія Василик. – Сьогодні ми дізналися дійсно багато цікавого і корисного.

Прощаючись, міліціонер побажав юним гостям рости здоровим та відважними, а тим, хто захоче стати на варті законності і порядку, порадив вступати у міліцейські виші.

 

Схожі статті