468×60
468×60

Міліціонери викрили у зловживаннях працівників училища

habarУ вчиненні неправомірних дій бухгалтера та старшого майстра місцевого профтехучилища викрили співробітники Заліщицького райвідділу міліції. Впродовж кількох місяців вони вносили недостовірні дані у відомості про отримання стипендії за одного із учнів. Таким чином завдали збитків державі на суму більш як 4 тисячі гривень.

Як розповів начальник Заліщицького райвідділу міліції Сергій Семенків, до співробітників райвідділу міліції звернувся 18-річний учень профтехучилища. Хлопець розповів, що тривалий час в навчальному закладі йому не видавали стипендію. Тож він попросив правоохоронців розібратися у ситуації.

Міліціонери встановили, що щомісячні грошові виплати замість учня отримував майстер виробничого процесу. Він підробляв підпис хлопця у відомості про отримання стипендії та привласнював чужі гроші. За кілька місяців збагатив власну кишеню на більш як 4 тисячі гривень.

Понести відповідальність доведеться і бухгалтеру училища, яка допомагала вчиняти майстру протиправні дії. Вона підробляла документи та вносила недостовірну інформацію у відомості щодо виплати стипендії.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Бухгалтеру навчального закладу інкримінують одразу дві статті Кримінального кодексу України – 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та 366 ККУ (службове підроблення). Дії майстра кваліфіковано за статтею 366 ККУ.

На даний час слідчі завершили досудове розслідування. Матеріали кримінального провадження направлено до суду.

Схожі статті