468×60
468×60

3100 гривень зняли з банківської картки мешканки Тернопільщини

inetУ пастку інтернет-шахраїв потрапила жителька села Якимівці Лановецького району. Жінка розмістила оголошення із продажем насіння зеленого гороху на інтернет-сайті “ОЛХ”.

31 січня під приводом купівлі насіння до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився Ярославом з Києва. Співрозмовник запевнив, що хоче придбати товар і готовий перерахувати гроші.

Потерпіла повідомила реквізити своєї банківської картки, на якій уже було 3200 гривень.

Першого лютого жінка чекала гроші за товар, а натомість дізналася, що з її рахунку “ПриватБанку” зняли 3100грн. Потерпіла одразу звернулася до правоохоронців. Ведеться слідство. Міліціонери з’ясовують рух коштів з рахунку та місце фіксації шахрайства.

Даний випадок не є поодиноким на Тернопільщині, кажуть правоохоронці. Вони закликають жителів області бути уважними з операціями купівлі-продажу у всесвітній мережі, щоб не стати жертвами шахрайства.

Працівники міліції рекомендують усім − продавцям, покупцям не розголошувати конфіденційних даних, не називати смс-кодів і не виконувати ніяких банківських операцій на прохання невідомих людей, навіть, якщо вони представляються працівниками банку.

Міліціонери нагадують:

- в жодному випадку не повідомляти невідомим свої особисті дані (номер банківської картки, рахунку, пін-коду);
- крім того, служба безпеки банку або будь-яка інша компанія не буде уточнювати додаткові дані по карточці. Так роблять лише шахраї;
- у жодному разі не зберігати усі заощадження на одній банківській картці;
- заведіть спеціальну картку для інтернет-розрахунків;
- у жодному разі не вказуйте в оголошеннях, розміщених у всесвітній мережі, номери телефонів, котрі “прив’язані” до вашої банківської картки;
- регулярно перевіряйте рахунок, як у платіжній системі, так і на картці. Якщо ваш банк надає послугу смс-повідомлення, обов’язково використовуйте її, бо це найшвидший спосіб отримати інформацію про стан вашого рахунку;
- обов’язково зателефонуйте до Call-центру банку та впевніться у тому, що це не шахрайство.

Якщо ж ви потрапили у “пастку” шахрая − одразу звертайтеся до правоохоронців.

Схожі статті