468×60
468×60

Тернопільські міліціонери підозрюють рецидивіста у вчиненні крадіжок з автомобілів

Співробітники Тернопільського міськвідділу міліції підозрюють раніше судимого 35-річного жителя Козівського району у вчиненні серії крадіжок з автомобілів. Від досвідченого злодія потерпали автовласники, які не подбали про належну безпеку своїх транспортних засобів.

Повідомлення про крадіжки з автомобілів почали надходити до Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ наприкінці листопада минулого року. З автівок знімали колеса, акумулятори, крали автомагнітоли, колонки та особисті речі. Як правило, усі крадіжки вчинялися у вечірню пору, а об’єктами злочинних посягань ставали автомобілі вітчизняного виробництва необладнані сигналізацією.

Співставивши всі зафіксовані факти, співробітники міліції дійшли висновку, що протиправні діяння – справа рук однієї і тієї ж особи. Проведеними оперативно-розшуковими заходами правоохоронці встановили, що злочини скоїв 35-річний житель Козівського району, який в минулому вже тричі відбував покарання за крадіжки з автомобілів.

У ході досудового розслідування з’ясувалося, що зловмисник автобусом ввечері приїжджав до обласного центру. Спочатку оглядав транспортні засоби на наявність сигналізації і тоді за допомогою підручних засобів виламував замки та забирав з автівок усе, що можна було згодом продати.

З автівки 37-річного тернополянина підозрюваний зняв не лише акумулятор, а й поцупив з салону сумку з двома тисячами гривень. А машину 35-річного жителя обласного центру зловмисник залишив без коліс.
Як повідомив слідчий Тернопільського міськвідділу міліції Мирон Шеремета, підозрюваний зізнався у вчиненому. Більшу частину краденого зловмисник встиг продати, решту правоохоронці вилучили і після проведення відповідних експертиз повернуть власникам.

Наразі за усіма фактами викрадення чужого майна відкрито кримінальні провадження. Дії жителя Козівського району слідчі кваліфікують за частиною 2 статті 185 ККУ – крадіжка, вчинена повторно. За вчинене йому загрожує до п’яти років позбавлення волі. Також вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.

Схожі статті