468×60
468×60

Бажання покататися закон кваліфікує, як незаконне заволодіння автотранспортом

avtoІз заявою про незаконне заволодіння автомобілем «ВАЗ-2108» до співробітників Кременецького райвідділу міліції звернувся житель села Старий Тараж. Чоловік розповів, що несправну автівку він залишив на узбіччі, неподалік Почаєва.

За словами потерпілого, легківка зламалася, коли він поспішав на потяг на дорозі між Старим Таражем і Почаєвом.

Додому потерпілий повернувся через тиждень. Автівка стояла на тому ж місці, де він її залишив. Чоловік став шукати транспорт, щоб її відбуксирувати додому і через декілька днів прийшов за несправним «Жигулем», але його вже не було.

Правоохоронці знайшли автівку поблизу Почаєва у ще гіршому стані, ніж її залишив власник – бракувало коліс та кількох деталей.

У ході слідства стало відомо, що покинутий транспортний засіб запримітив 19-річний односельчанин потерпілого. Юнак не раз проходив повз місце, де стояв автомобіль, й одного дня вирішив покататися. Завести автомобіль йому вдалося.

Правоохоронцям підозрюваний зізнався, що покататися авто брав, але деталей не забирав. Істинність його свідчень міліціонери ще перевіряють, а дії молодика наразі кваліфікують за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом.

Схожі статті