468×60
468×60

Купуючи товар через інтернет, тернополянин втратив понад 4700 гривень

shahraystvaЧоловік мав намір придбати через інтернет відеокарту до комп’ютера. Натомість залишився без грошей та товару.

Як з’ясувалося, потерпілий на одному із сайтів знайшов оголошення про продаж запчастини до комп’ютера. Зв’язався  з продавцем, обумовили умови і тернополянин погодився перекинути йому гроші наперед. Однак після зарахування готівки телефон зловмисника вже був вимкнутий.

Правоохоронці встановлюють обставини шахрайства та радять людям проявляти пильність під час онлайн шопінгу. Такі випадки непоодинокі. Суми втраченого подекуди сягають десятків тисяч гривень.

Щоб уберегтися від такої афери, насамперед, ретельно вивчайте усю інформацію про продавця, інтернет-магазин, шукайте відгуки інших клієнтів, уважно перевіряйте банківські реквізити. Намагайтесь уникати передоплати при купівлі речей.

Здійснюйте оплату по факту отримання товару, після його огляду та перевірки у відділенні пошти. Переписку з продавцем ведіть виключно на веб-сайті, де здійснюєте замовлення. Якщо спілкуєтеся через месенджери, не переходьте за іншими посиланнями, які вам надсилають.

У випадку, якщо ви все-таки стали жертвою інтернет-шахраїв, слід максимально зафіксувати дані про них: скріншоти акаунтів, SMS-повідомлень, телефонних дзвінків, номери рахунків, на які здійснювались перекази тощо. Це допоможе правоохоронцям швидше вийти на слід аферистів.

Схожі статті