468×60
468×60

Впродовж трьох місяців 2020 року поліцейські склали понад 570 адміністративних протоколів за керування транспортними засобами у нетверезому стані

dtpЗа січень-березень цього року співробітники поліції оформили близько двадцяти тисяч адмінматеріалів в сфері безпеки дорожнього руху.

Серед найпоширеніших порушень: порушення правил проїзду перехресть та обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку, перевищення водіями швидкості руху, порушення правил дорожнього руху пішоходами.

Станом на 31 березня на дорогах Тернопільщини трапилося 550 дорожньо-транспортних пригод. З них 110 – з потерпілими, в яких 13 людей загинуло та 128 отримали травми.

Сімдесят дві аварії вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку. В результаті цих автопригод двоє людей загинули, 21 – зазнали травм. 50 аварій трапилося за участю пішоходів, 5 з них – зі смертельними наслідками.

Найчастіші причини ДТП: перевищення швидкісного режиму, порушення правил маневрування та виїзд на смугу зустрічного руху.

Лише у березні поліцейські виявили 208 осіб, які керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. На них складено адмінпротоколи за статтею 130 КУпАП.

За це передбачена відповідальність – позбавлення водійського посвідчення на рік і штраф 10,2 тис. грн, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – доведеться сплатити суму вдвічі більшу.

Схожі статті