468×60
468×60

Від початку року на дорогах Тернопільщини загинуло 68 людей

Про травматизм та аварійність на дорогах області, причини і шляхи їх вирішення йшлося 19 вересня на брифінгу керівників підрозділів управління превентивної діяльності та начальника управління патрульної поліції в Тернопільській області.

За словами заступника начальника управління превентивної діяльності ГУНП в області Юрія Бучковського, від початку року на дорогах Тернопільщини трапилося більше 1600 ДТП. 350 аварій – з потерпілими, в яких 68 людей загинули, а 453 – отримали травми.

Серед основних причин ДТП – порушення правил маневрування та проїзду перехресть, перевищення швидкості, недотримання дистанції. Значна кількість автопригод з потерпілими трапилася через те, що водії перебували за кермом  в стані алкогольного  або наркотичного сп’яніння. З початку року поліцейські склали майже дві тисячі адмінпротоколів за таке правопорушення.

Аби відстежувати ситуацію на дорогах та знизити аварійність, поліцейські  запропонували представникам ЗМІ долучитися до проведення спільних рейдів та патрулювань автошляхами області.

-    Це будуть спільні мобільні екіпажі, до яких входитимуть працівники управління превентивної діяльності, патрульної поліції, роти поліції особливого призначення, – зазначив Юрій Бучковський.

Як повідомив начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук, з 1 жовтня на території краю триватиме двомісячник безпеки дорожнього руху. Його мета – посилити безпеку на дорогах та знизити рівень травматизму в дорожньо-транспортних пригодах. Патрульні проведуть додаткові обстеження доріг, внесуть зміни в організацію дорожнього руху, відстежуватимуть швидкісний режим на найбільш аварійних ділянках та здійснюватимуть інші превентивні заходи.

Учасники зустрічі зосередили увагу громадськості на питаннях дитячого травматизму на дорозі та булінгу.

-    16 вересня стартував тиждень протидії булінгу в школі, – розповів начальник  відділу ювенальної превенції Петро Тихович. – Працівники поліції зустрічаються та інформують всіх учасників освітнього процесу про запровадження адмінвідповідальності за вчинення булінгу, а також нагадують неповнолітнім про неухильне дотримання правил дорожнього руху.

Керівник ювенальної превенції звернувся до батьків стежити за безпекою своїх дітей, в тому числі на дорогах. Начепити на одяг та шкільні рюкзаки неповнолітніх світловідбивачі елементи, які допоможуть зробити їх видимими  в темну пору доби.

Схожі статті