468×60
468×60

Поліцейські продовжують вилучати у мешканців краю зброю та боєприпаси

zbroyaПрацівники поліції задокументували ще два факти незаконного зберігання зброї. Нагадаємо, в області тривають профілактичні відпрацювання з метою стабілізації криміногенної ситуації та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки.

Предмет, ззовні схожий на револьвер виявили у ході санкціонованого обшуку  правоохоронці у мешканця села Білобожниця на Кременеччині.

Незаконно зберігав в домівці сигнальний пістолет перероблений для відстрілу мисливських патронів і мешканець Підволочищини.

Поліцейські вилучили небезпечні знахідки та направили до обласного науково-дослідного експертного криміналістичного центру МВС. За фактом незаконного поводження зі зброєю розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують, що за незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки законом передбачена кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. А згідно ч. 3 цієї ж статті звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Схожі статті