468×60
468×60

На Тернопільщині триває операція «Перевізник»

policiyaЗ 23 липня на території Тернопільської області розпочався комплекс цільових заходів під умовною назвою «Перевізник».  Його мета – посилений контроль за безпекою дорожнього руху під час перевезення пасажирів, попередження аварійності на автомобільному транспорті загального користування та запобігання виникнення надзвичайних подій під час здійснення таких перевезень.

Окрім співробітників поліції до операції залучені працівники управління Укртрансбезпеки. Вони стежитимуть за дотриманням водіями громадського транспорту та загального користування норм законодавства.

В посиленому варіанті дороги краю патрулюватимуть додаткові екіпажі поліцейських, які робитимуть усе, аби  знизити аварійність та забезпечити безпеку руху. Інспектори особливу увагу звертатимуть на місця скупчення транспорту й ті, де часто трапляються дорожньо-транспортні пригоди.

Профілактику проводять з водіями двоколісного транспорту, адже вони не рідко потрапляють в аварії через порушення ПДР.

Зі слів заступника начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Юрія Бучковського, з початку операції правоохоронці перевірили 274 громадських транспортних засобів.

За результатами перевірки складено 73 адміністративних протоколи. Більша половина з них – за відхилення від визначеного маршруту та не заїзд на автостанцію. Задокументовано два порушення правил зупинки під час здійснення посадки та висадки пасажирів. Ще два факти – це керування водіями без необхідних документів, технічно несправних та таких, які не пройшли обов’язковий технічний огляд.

Поліцейські обласного центру виявили водія тролейбуса який перебував на своєму робочому місці в стані наркотичного сп’яніння.

В період проведення операції правоохоронці моніторитимуть причини порушень правил дорожнього руху, які найчастіше призводять до ДТП.

Схожі статті