468×60
468×60

Як боротися з наркотиками учням розповіли правоохоронці Тернопільщини

1З метою недопущення незаконного обігу наркотиків та розповсюдження наркоманії серед молоді, працівники другого управління Департаменту протидії наркозлочинності продовжують проводити профілактичні бесіди з учнями.

Цього разу правоохоронці завітали до учнів 9 класу ЗОШ № 5 міста Тернополя. Школярів ознайомили з правовою базою та відповідальністю, що передбачена за обіг наркотичних засобів. Основна задача заходу – не просто нагадати про покарання, яке настає за обіг наркотиків, а пояснити молоді про шкоду та небезпеку, яку несуть наркотики для людини та суспільства.

Під час бесіди учням розповіли про згубну дію на організм тютюнового куріння та вживання наркотичних засобів. Наголосили дітям і на тому, що легких наркотиків не буває. Всі наркотичні засоби, в тому числі і курильні суміші, є сильною отрутою, яка викликає звикання та швидку смерть. Навіть їх разове споживання здатне змінити особистість назавжди. Здорова людина перетворюється в наркозалежного хворого, може призвести наркотик і до інвалідності.

Після заходу діти ділилися своїми емоціями щодо почутого. Школярі запевнили, що обов’язково поділяться отриманими враженнями зі своїми друзями, аби убезпечити їх від лиха.

Схожі статті