468×60
468×60

На горі Лисоня чоловік знайшов боєприпаси

zbroyaАби уникнути неприємностей з законом, мешканець райцентру Бережани, що на Тернопільщині, добровільно здав набої поліцейським місцевого відділу поліції.

Їх бережанець знайшов на горі Лисоня поблизу міста. Чоловік 20 квітня приніс до відділку 64 набої калібру 7,62.

Розповів, що виявив пакунок з боєприпасами у закинутій будівлі на горі. Він вирішив одразу віднести небезпечну знахідку в поліцію, аби та не потрапила до рук дітей чи недобросовісних громадян.

Правоохоронці вилучили набої та направили на експертизу до Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Відомості про подію внесли до єдиного реєстру досудового розслідування згідно статті 263 ККУ – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Тривають слідчі дії.

Працівники поліції нагадують мешканцям краю, що відповідно до ч. 3 статті 263 Кримінального кодексу України особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності. Тож, аби уберегти себе від покарання, необхідно добровільно здати зброю та боєприпаси до найближчого відділу поліції.

Схожі статті