468×60
468×60

На Тернопільщині злодій обікрав помешкання священнослужителів та привласнив гроші з церковної скарбнички

kradigkyСерійного злодія затримали теребовлянські працівники поліції. 18 річний мешканець району викрав кошти та майно з приватних помешкань, дошкільного закладу та будинку священнослужителів.

Зі слів заступника начальника Теребовлянського відділу поліції Степана Яворського, хлопчина ще неповнолітнім став потрапляти в поле зору правоохоронців. Ріс сиротою без батьківського піклування, аби отримати бажане, коїв протиправне – викрадав усе, що можна було збути та отримати хоч якусь готівку.

Навчаючись в Буданівському професійно – технічному училищі, юнак поцупив в однокурсників фотоапарат та планшет. Завдяки юному зловмиснику у селі з дороги пропало чотири люки. Їх крадій викрав та здав на металобрухт.

Промишляв злодій і в райцентрі. Викрав у місцевих жителів з господарства два велосипеди, а в товариша електроінструменти. Усе крадене збув на ринку.

Наступним об’єктом злочину обрав дитячий садок. Непоміченим зайшов до приміщення та викрав з незамкненого кабінету завідуючої закладом гаманець з грошима.

Дістався злодій і до церковного майна. Помітив незачиненим вікно в прицерковній будівлі, де проживали священнослужителі, та забрався досередини. З приміщення викрав ноутбук та прихопив ключі від храму. Вночі забрався до церкви та викрав гроші зі скарбнички.

Працівники поліції припинили кримінальні походеньки юнака. Підозрюваного затримали згідно статті 208 КПК України. Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Працівники поліції задокументували вісім фактів викрадення чужого майна та перевіряють причетність затриманого до скоєння інших подібних злочинів. Триває слідство.

Схожі статті