468×60
468×60

Порядок замовлення індивідуальних номерних знаків

1Згідно цього порядку власник транспортного засобу особисто або через довірену особу подає заяву встановленого зразка на ім’я начальника Регіонального сервісного центру МВС в Тернопільській області.

Замовник повинен мати при собі: 

- особистий паспорт;
- реєстраційний документ на транспортний засіб(за потреби доручення засвідчене нотаріусом);
- установчі або статутні документи юридичної особи чи їх копії (за потреби);
- документ, що засвідчує державну реєстрацію символіки або логотипу юридичної особи (у разі нанесення логотипу або символіки на індивідуальний номерний знак) або його копію;
- копію посвідчення члена громадської організації (за потреби).

Оригінал макет індивідуального номерного знака розробляється та узгоджується з власником транспортного засобу.

На номерних знаках забороняється наносити написи, які є дискримінаційними за ознаками походження, соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, освіти, ставлення до релігії, родом і характером занять, місцем проживання, за інших обставин, а також використовувати або імітувати зображення Державного Герба України, державних символів інших держав та міжнародних організацій, а також офіційні назви державних органів України, крім випадків, передбачених законодавством.

На знаках дозволяється використовувати як літери кирилиці, так і літери латинської абетки. Знаки, що виготовляються за індивідуальним замовленням фізичних та юридичних осіб, повинні мати літери і не більше ніж дві цифри. Цифри на індивідуальних знаках слід розміщувати після літер.

На індивідуальних знаках літер не повинно бути менше, ніж три, а цифр не більше, ніж дві, разом не менше ніж три і не більше ніж вісім. На ідивідуальних знаках, окрім символів може бути малюнок.

Після одержання номерних знаків власник транспортного засобу звертається до сервісного центру МВС за місцем проживання для перереєстрації транспортного засобу у зв ‘язку з одержанням індивідуального номерного знака.

На підставі листа, що видається власнику індивідуального номера, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу замінюється на нове. У реквізиті “Особливі відмітки” заноситься інформація про індивідуальний номерний знак.

Вартість індивідуальних номерних знаків залежить від кількості символів, наявності малюнка та строків виготовлення. При знятті з обліку транспортного засобу Індивідуальний номерний знак зберігається у його власника. Написи на індивідуальних номерних знаках не повинні повторюватися в одному регіоні.

ПЕРЕЗАКРІПЛЕННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОГО НОМЕРНОГО ЗНАКУ у разі заміни свого транспортного засобу на інший, власник індивідуального номерного знаку повинен звернутися до ЦБДР та АС МВС України із заявою про перезакріплення індивідуального номера за іншим транспортним засобом. При цьому на новий транспортний засіб має бути видано свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Після переоформлення номерного знаку власнику видається лист до сервісного центру за місцем реєстрації транспортного засобу, який є підставою для заміни свідоцтва про реєстрацію. Власник індивідуального номерного знаку може відмовитись від цього знаку та перезакріпити його за іншим власником транспортного засобу, написавши відповідну заяву до сервісного центру МВС. При цьому новий власник транспортного засобу повинен мати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

 

Схожі статті