468×60
468×60

Тернопільські таксисти допомагають шахраям

telefon 4Чотири тисячі доларів віддала тернополянка водієві таксі. Пенсіонерка стала жертвою шахрайства.

За словами жінки, їй 21 вересня близько 19.00 зателефонував невідомий на стаціонарний телефон. Чоловік представився правоохоронцем і попросив продиктувати номер мобільного.

Він одразу перетелефонував і сказав, що її син потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, в якій загинула людина. Йому загрожує ув’язнення.

Невідомий сказав, що може допомогти уникнути відповідальності, але це вартуватиме близько 20 тисяч доларів. Жінка заявила, що таких грошей немає і може дати лише 3 тисячі. Пенсіонерка продиктувала адресу. Поки вона спілкувалася з так званим правоохоронцем, в двері подзвонили. Вона відчинила і віддала усе невідомому. Після цього “міліціонер” повісив слухавку.

І лише тоді жінка зателефонувала до сина і зрозуміла, що стала жертвою шахраїв. Вона одразу із заявою звернулася до правоохоронців.

За словами Петра Гукалюка, начальника міського відділу міліції, за минулу добу надійшло п’ять заяв від мешканців обласного центру про те, що до них телефонували невідомі і намагалися “розвести” на гроші.

Оперативно-розшуковими заходами правоохоронцям вдалося вийти на слід одного з посередників, який приїжджав за грошима до однієї з раніше потерпілих – це працівник таксофірми “Пілот”.

Таксист розповів, що йому зателефонували і попросили заїхати за вказаною адресою, забрати гроші та перевести їх на банківський рахунок. За цю послугу йому заплатили 300 гривень.

Правоохоронці з’ясовують власника банківської картки та встановлюють причетних до цього шахрайства осіб.

Вже неодноразово працівники внутрішніх справ зустрічалися із керівниками таксофірм і наголошували на тому, щоб їхні водії не надавали послуги невідомим, які просять забрати, передати, перевезти чи перерахувати гроші.

Схожі статті