468×60
468×60

Торгуючи через мережу, тернополянин втратив тридцять тисяч гривень, а підприємець з Теребовлянщини – півтори

shahraiПравоохоронці вже неодноразово зверталися до жителів краю із застереженнями про те, що, продаючи чи купуючи товар через Інтернет, варто бути дуже уважними. Віртуальні торги нерідко завдають збитків.

У цьому переконалися тернополянин та приватний підприємець з Теребовлянщини.

Із заявою до співробітників Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ звернувся 31-річний житель обласного центру. Чоловік повідомив, що через сайт безкоштовних оголошень намагався продати газову плитку, натомість втратив понад тридцять тисяч гривень.

Зникли з банківських карток і грошові кошти підприємця з Теребовлянщини. Жінка торгувала кріслами. Для цього відкрила рахунки у банку, аби покупці, при бажанні придбати її товар, могли перераховувати туди кошти. Однак невідома особа зняла з її карток півтори тисячі гривень.

Міліціонери ще раз нагадують правила безпечної віртуальної торгівлі.

Не повідомляйте стороннім інформацію про платіжну картку або картковий рахунок, наприклад ПІН, паролі доступу до рахунків, термін дії платіжної картки, кредитні ліміти, персональні дані тощо.

Для купівлі-продажу через мережу Інтернет використовуйте окрему платіжну картку (так звана «віртуальна картка») з граничним лімітом коштів.

Реєструючись на порталі, обов`язково переконайтесь у правильності електронної адреси сайту, до якого підключаєтесь і через який збираєтеся здійснювати операції купівлі-продажу. Шахраї для збору особистих даних часто створюють сторінки-дублери, які максимально схожі на оригінальні, різнитися можуть одна-дві букви в електронній адресі.

Здійснюйте оплату товарів (послуг), придбаних через мережу, тільки зі свого комп`ютера з метою збереження конфіденційності інформації про картковий рахунок. Якщо оплату здійснюєте через чужий комп`ютер, після завершення всіх розрахунків переконайтеся, що персональні дані та інша інформація не збереглися.

У разі виявлення несанкціонованої операції відразу ж зателефонуйте до контакт-центру банку й попросіть заблокувати вашу картку та негайно повідомте про це правоохоронців.

Схожі статті