468×60
468×60

На Збаражчині завуч побив учня

1Із закритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку у хірургічне відділення Тернопільської обласної дитячої лікарні потрапив п’ятикласник. Хлопчика побив завуч.

За словами начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей Збаразького райвідділу міліції Андрія Казмірука, після п’ятого уроку діти гралися у класі ґумовим браслетом, кидаючи його один одному в руки.

В клас зайшов завуч школи і підійшов до хлопчика, який саме впіймав іграшку. Чоловік звинуватив дитину у порушенні поведінки, взяв за шию, підвів до дерев’яної парти та вдарив головою об неї. Зі слів дітей, вчитель навіть пригрозив хлопчику, що змусить його з’їсти цей ґумовий виріб.

Дитина розплакалася. Під час наступного уроку у потерпілого почала боліти голова, діти його завели додому. Надвечір хлопчику стало погано і батьки повезли п’ятикласника до лікарні.

Як з’ясувалося, кілька років тому у хлопчика була травма голови, а вчинок завуча спровокував рецидив. Додому неповнолітнього медики не відпускають і кажуть, що в лікарні він буде щонайменше тиждень. Дитина у важкому стресовому стані, постійно плаче та здригається.

Батьки написали заяву у міліцію. Про випадок правоохоронці повідомили у відділ освіти, а також службу у справах неповнолітніх Збаразької РДА.

Подію внесено до ЄРДР за статтею 125 частина 1 ККУ – умисне легке тілесне ушкодження.

Схожі статті