468×60
468×60

Ремені безпеки – шанс на життя!

dtp66 дорожньо-транспортних пригод трапилося за перший квартал на дорогах області в яких загинуло п’ятнадцять людей, а 77 отримали травми. Одна з причин аварій, стверджують державтоінспектори, це нехтування правилами безпеки – водії та пасажири забувають про ремені безпеки.

Під час зіткнень транспортних засобів, їх перекидання або ж наїзд на перешкоду, ремінь безпеки рятує життя людей чи зменшує важкість травмування. Невикористання ременів безпеки є одним з основних супроводжуючих факторів у смертельних випадках на дорогах.

У Правилах дорожнього руху чітко обумовлено використання ременів безпеки, у відповідності з вимогою п.2.3

в) водій зобов’язаний на автомобілях, обладнаних засобами пасивної безпеки (підголовниками, ременями безпеки), користуватися ними і не перевозити пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки, а також п.31.4.7

ж) з), яким передбачено заборона експлуатації транспортних засобів згідно із законодавством за відсутні ремені безпеки в транспортних засобах, де їх установка передбачена конструкцією або ремені безпеки не в робочому стані.

Відповідно до п.5 статті 121 Кодексу України “Про адміністративні порушення” за дане порушення передбачена адміністративна відповідальність – штраф в сумі від 51 до 85 гривен.

Інспектори наголошують, що недостатнє або неправильне використання ременів безпеки або інших утримуючих засобів (дитячі крісла та спеціальні подушки для дітей) є фактором ризику смертельних наслідків та пошкоджень при аваріях.

Схожі статті