468×60
468×60

Крадіжками з будинків впродовж зими займалися двоє чортківчан

kradigkyПро крадіжку з будинку майна на суму 15 тисяч гривень повідомив у Чортківський райвідділ міліції місцевий мешканець.

Чоловік заявив, що з його будинку в селі Переходи, невідомі викрали дві чавунні плити, двері від печі та інші комплектуючі деталі до неї.

Окрім цього, зловмисники повністю демонтували з даху металеві листи. Потерпілий каже, що будинок використовував, як дачу, а тому востаннє був там у жовтні минулого року.

Проведеними слідчо-розшуковими заходами правоохоронцям вдалося вийти на слід злодіїв. Ними виявилися двоє мешканців села Переходи, 1989 року народження та неповнолітній.

За словами начальника Чортківського райвідділу міліції Валентина Юрчака, у скоєному зізналися обоє. Викрадене здавали на металобрухт. Двадцятишестилітній чоловік за плечима має уже дві судимості за крадіжки. Востаннє притягувався у січні 2015 року.

Цього разу на злочин взяв із собою сімнадцятилітнього сусіда. Правоохоронці перевіряють причетність чортківчан до інших схожих крадіжок.
Подію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 185 частина 3 Кримінального кодексу України – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, що завдала значної шкоди потерпілому. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

 

Схожі статті