468×60
468×60

Півсотні бійців батальйону «Тернопіль» поїхали на схід

У неділю, 22 березня, з Тернополя в зону АТО вирушили півсотні бійців спецбатальйону «Тернопіль», аби змінити своїх колег, що забезпечують правопорядок в населених пунктах, контрольованих українськими військами.

Проводжали захисників рідні, товариші, керівництво обласної міліції, влади, меценати. Заступник начальника обласного управління міліції Олег Ляхович побажав бійцям зберегти власні життя та життя побратимів, гідно виконувати службовий обов’язок перед Україною та повернутися без втрат. Від імені керівництва лисичанської міліції, де дислокується батальйон «Тернопіль», подякував за сумлінне ставлення до служби.

За словами Олега Ляховича, для десяти добровольців це перше «бойове хрещення» в умовах війни. Тому побажав досвідченим бійцям взяти на себе відповідальність за новачків, допомагати їм, вчити, підказувати, а головне – бути один для одного надійними товаришами.

Вперше виряджає чоловіка в зону АТО Оксана Болєщук. Разом з донькою Соломією кажуть, що дуже хвилюються за нього, проте горді, що їхній чоловік, батько – в рядах захисників.

Справжніми мужчинами, які знають, що таке честь, гідність називає бійців батальйону заступник голови обласної ради Олег Боберський: «Настав час, що кожен з нас повинен стати на захист Вітчизни: хто як може – зі зброєю в руках, волонтерською жертвою – осторонь не повинен стояти ніхто. Сьогодні там, на сході, вирішується доля нашої держави».

Серед волонтерів, які допомогли споряджати бійців батальйону «Тернопіль» на схід, – генеральний директор корпорації «Агропродсервіс» Іван Чайківський. Від імені всіх аграріїв області він побажав бійцям повернутися додому у повному складі, а також пообіцяв, що допомога для потреб армії та добровольчих батальйонів, якими вони опікуються, буде надходити завжди.

«Наприкінці минулого року гуманітарний конвой від аграріїв Тернопільщини з 320-ма тоннами продовольства знайшов своїх адресатів на сході, – поділився Іван Чайківський. – Напередодні Великодня, а саме 5 квітня, ще один багатотонний караван з продуктами харчування поїде в зону АТО. Так ми підтримуємо наших захисників. А ще матеріально допомагаємо у придбанні обмундирування, купили автомобіль швидкої допомоги.

За християнським звичаєм, добровольців благословили священики.

Схожі статті