468×60
468×60

Як вберегти велосипед від крадіжки – поради правоохоронців

velosypedБільше 20 велосипедів викрали впродовж 2015 року в Тернополі, – про це заявив заступник начальника Тернопільського міськвідділу міліції Анатолій Стельмащук. Здебільшого власники залишали транспорт без належного нагляду.

Вкрадені велосипеди, кажуть правоохоронці, знайти набагато важче, ніж автомобіль чи мобільний телефон. На «двоколісного» не потрібно жодних документів. Тож, чи людина вкрала велосипед, чи придбала з рук – встановити не легко. Власникам двоколісного транспотру слід бути дуже обачними, зазначають міліціонери.

Ряд простих правил допоможе вберегти транспортний засіб від крадіжки.

Найперша дієва порада – варто не економити на засобах безпеки. Саме так вважає тернопільський журналіст Борис Машлянка. Вся його родина користується двоколісним транспортом. Минулого року він також потерпів від велосипедних злодіїв. Проте, працівникам міліції вдалося розшукати зловмисників, а ті відшкодували збитки власнику.

Замість звичайного дешевого тросу краще використовувати простий міцний ланцюг чи дороговартісний надійний замок, радить журналіст. Такий захист можна зламати лише професійним інструментом та й часу на це знадобиться більше. А для надійності можна використовувати два замки. У місті слід паркувати двоколісний транспорт в людному місці – велосипеди частіше крадуть там, де мало свідків.

- Я залишаю свій транспорт на видному місці, зазвичай біля адміністративних приміщень, де є відеокамери. Це є, як правило, стримуючий фактор для злочинців, – зазначає Борис Машлянка.

Під час паркування потрібно фіксувати велосипед за раму до міцного об’єкту – велопарковки, стовпів, металевого паркану, а не за переднє колесо, яке теж можна легко розкрутити.

У жодному разі не слід залишати велосипед у незачинених під’їздах.

Не буває і надійних сходових клітин. Не варто залишати надовго транспорт і в загальних коридорах чи в сушилках на поверхах багатоповерхівок. До слова, саме з сушилки минулого тижня у Бориса Машлянки знову спробували викрасти три велосипеди. Однак цьому завадили надійні замки та пильність сусідів. Правоохоронці розшукують підозрюваних у замаху на крадіжку.

Не слід забувати, що загальний коридор теж є чужою територією. Навіть хороші сусіди можуть забути закрити двері, а погані – навести злодіїв. Та й самі велозлодії довго придивляються до місць, де найчастіше власники залишають свій двоколісний транспорт, вивчають надійність замків та часто знаходять способи їх зламати.

Схожі статті