468×60
468×60

З України примусово видворили 28-річного нелегала

1Днями співробітники Управління ДМС України в Тернопільській області за сприяння відділу протидії нелегальній міграції департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства ДМС України виконали постанову міськрайсуду про примусове видворення громадянина Демократичної Республіки Конго.

Іноземець приїхав в Україну наприкінці 2011-го року на запрошення одного з Тернопільських вишів. Проте навчання у вищому навчальному закладі не завершив – був відрахований на підставі недотримання умов договору.

Як повідомили в Управління ДМС України в Тернопільській області, втративши статус студента, молодий чоловік мав покинути територію України, але не зробив цього.

У травні його помістили у Волинський пункт тимчасового перебування іноземців. Звідти працівники міграційної служби Тернопільщини супроводили 28-річного нелегального мігранта до столичного аеропорту.

Довідка: у 2014 році Тернопільський міськрайонний суд задовольнив позови міграційної служби краю щодо видворення з території України 9 порушників міграційного законодавства.

Прийнято рішення про примусове повернення з України півсотні іноземних громадян.

Схожі статті