468×60
468×60

Міліція Тернопільщини працює в посиленому режимі

1На п’яти виборчих округах Тернополя, Збаража, Зборова, Теребовлі та Чорткова та на 1183 дільничних виборчих комісіях у посиленому режимі працюватимуть правоохоронці обласного управління міліції.

Впродовж останніх днів вживаються відповідні заходи, спрямовані на забезпечення правопорядку і громадської безпеки під час підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України.

Начальники відповідних міськвідділів зустрілися з керівниками ОВК, узгодили порядок організації охорони громадського порядку, намітили шляхи вирішення проблемних питань.

Ще 29 вересня всі окружні виборчі дільниці перейшли під цілодобову охорону працівників міліції.
Проте, проблеми є. Для забезпечення стовідсоткової охорони на дільницях не вистачає близько 350 працівників. Більше 150 правоохоронців на час проведення виборів перебуватиме в зоні проведення АТО.

1274 працівника міліції залучили для охорони громадського порядку безпосередньо на виборчих дільницях, 486 правоохоронців та 16 військовослужбовців Національної гвардії України стежитимуть за правопорядком на вулицях та у інших громадських місцях, за безпекою руху наглядатимуть 105 працівників ДАІ, охорону особливо важливих обєктів забезпечуватимуть 98 працівників УДСО.

З метою посилення охорони громадського порядку під час проведення виборів, на виборчих дільницях з великою кількістю виборців, до несення служби разом з працівником міліції планують залучити більше 1200 членів громадських формувань “Охорона порядку”, “Самооборона майдану”, помічників ДІМ, працівників недержавних охоронних підприємств (“Дозор”, “Максима”), а також представників ветеранських організацій, працівників лінійного відділу міліції на станції Тернопіль, ДСНС України в області та податкової міліції.

Керівництво УМВС та міськрайвідділів області проводять активну роботу щодо виявлення фактів порушень виборчого законодавства в ході передвиборної агітації. Основна увага сконцентрована на виявленні фактів підкупу виборців.

Схожі статті