468×60
468×60

Жінка втратила все, зазначивши конфіденційну інформацію на фейковому сайті

a39bdafe5a11fa7dd6d9afaf7105cce4З проханням допомогти повернути втрачені кошти до працівників Борщівського відділення поліції звернулася жителька Чортківського району. Жінка каже, що втратила понад 28 тисяч гривень.

За словами потерпілої, вона в інтернет мережі розмістила оголошення про продаж товару. З нею зв’язався потенційний покупець. Невідомому все підійшло і він, начебто, оплатив покупку.

Продавчиня мала лише перейти за вказаним посиланням та перевірити надходження коштів. Жінка виконала всі умови: їй відкрився сайт, який візуально був схожим на офіційний банківський, ввела реквізити для входу, зазначила номер своєї банківської картки, термін її дії та cvv код.

Згодом з її картки відбулося перерахування грошей двома траншами на невідомий рахунок. Даний факт дізнавачі внесли в ЄРДР відповідно до частини 4 статті 190 ККУ.

Правоохоронці нагадують, якщо вам прийшло посилання і співрозмовник просить перейти за ним та провести певні дії – припиняйте будь-які розмови. А щоб переконатися, що сайт фейковий – звірте його URL-адресу в адресному рядку браузера з оригінальною.

Схожі статті