468×60
468×60

СБУ повідомила про підозру пособнику окупантів на Херсонщині

ПІДОЗРА 1У Тернополі СБУ повідомила про підозру зраднику, який під час окупації Херсонщини здавав загарбникам патріотично налаштованих односельчан та забезпечував російських військових харчами і матеріальними ресурсами.

Слідчі спецслужби встановили, що 36-річний житель села Князе-Григорівка відразу після захоплення Каховського району окупаційними військами рф пішов на співпрацю з представниками держави-агресора та умисно надавав допомогу ворогу.

З перших днів окупації він допомагав загарбникам у вирішенні питань щодо забезпечення бойовиків житлом та харчуванням. Зрадник вказував окупантам на патріотично налаштованих мешканців села, передусім родичів українських військовослужбовців, учасників АТО і ООС, з метою примусового вилучення в них транспортних засобів для потреб російських військ.

Фактично, він сприяв окупантам у грабунку мирного населення, що пояснював оточуючим власними політико-ідеологічними мотивами.

Наразі зрадник переховується від правосуддя на тимчасово не підконтрольній українській владі території. Йому заочно повідомлено про підозру за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю
УСБУ в Тернопільській області

Схожі статті