468×60
468×60

Поліцейські застерігають: будь-які фінансові операції з платіжними картками здійснюйте лише у банківській установі

oformit-bankovskuyu-kartuУ шахрайську пастку потрапила жителька Микулинецької громади. Жінка повірила телефонному незнайомцю, який представився працівником банку, і перекинула на невідомий їй рахунок 40 тисяч гривень.
Зі слів потерпілої, до неї начебто зателефонували з банку і повідомили, що невідомі особи намагаються викрасти гроші з її картки. Співрозмовник порадив жінці задля безпеки перекинути кошти на інший рахунок. Потерпіла повірила співрозмовнику та виконала усі його вказівки. Пішла до найближчого банкомату, зняла гроші зі своєї картки та картки свого чоловіка, а потім через термінал перекинула їх на декілька рахунків, які продиктував їй телефонний незнайомець. Загальна сума – 40 тисяч гривень. Після трансакції псевдопрацівник банку більше не виходив на зв’язок. Потерпіла із заявою про вчинене щодо неї шахрайство звернулася до працівників поліції.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.
Співробітники поліції вкотре радять жителям краю не довіряти телефонним незнайомцям, які розповідають про проблеми з банківськими картками. Завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють, перетелефонуйте до банку за номером, вказаним на платіжній картці, або ж на офіційному сайті установи. Будь-які операції з платіжною карткою краще проводити особисто у відділенні банку. За жодних обставин не переказуйте ваші кошти на будь-які інші рахунки та рахунки третіх осіб. Якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте телефонуйте на лінію 102.

Схожі статті