468×60
468×60

Поліцейські застерігають: шахраї зламують сторінки у соцмережах та розсилають прохання про фінансову допомогу

5275020611776226556Два шахрайства, пов’язані зі зламом акаунтів у соціальних мережах, задокументували упродовж вихідних співробітники поліції. У жительки Тернополя аферисти виманили 1500 гривень, у мешканки Тернопільського району – 4 500.
Як встановили правоохоронці, потерпілі в соцмережах отримали повідомлення від знайомих з проханням перекинути їм гроші. Кошти потрібно було скинути на банківські картки. Заявниці, не уточнивши інформацію, перерахували обумовлені суми. Згодом потерпілі дізналися, що сторінки їхніх знайомих в соцмережах зламали невідомі і від їх імені розіслали повідомлення з проханням про фінансову допомогу.
За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочинів.
Працівники поліції звертаються до усіх користувачів соцмереж бути пильними. Якщо ви отримуєте повідомлення з проханням про допомогу, не поспішайте одразу перераховувати гроші – зателефонуйте знайомому або спишіться з ним через інші месенджери.
Не забувайте подбати про надійний пароль для соціальних мереж. Він повинен містити не менше 8 символів і складатися з великих та малих букв, цифр і спеціальних символів. Рекомендується не використовувати як пароль ім’я, прізвище, номер телефону, дату народження.
Якщо ж доступ до облікового запису втрачений, то негайно напишіть про це друзям і попросіть їх повідомити адміністрацію соцмереж, що вашу сторінку зламали.

Схожі статті