468×60
468×60

Щодня на території Тернопільської громади поліцейські перевіряють дотримання карантинних вимог

karantynРейдові групи, до складу яких входять поліцейські та представники відповідних уповноважених служб, перевіряють заклади торгівлі, ресторани, кафе, перевізників, ринки, громадські місця щодо виконання правил карантину.

З 26 січня на території Тернопільської громади розпочали діяти додаткові карантинні обмеження. Серед заборон – робота закладів громадського харчування з 22.00 до 7.00 ранку, розрахунок людей після 21.00. Дозволена доставка замовлень або самовиніс.

Дотримання цих правил, а також наявність у працівників та відвідувачів даних закладів сертифікатів про вакцинацію, контролюють працівники поліції.

Як розповів заступник начальника відділу превенції Тернопільського районного управління поліції Сергій Вишовський, кожного дня рейдові групи здійснюють понад 100 перевірок. За минулий тиждень, у період з 2 по 9 лютого, на території Тернопільської громади задокументували 26 порушень правил карантину: зафіксовано факти роботи розважальних закладів, нічних клубів після 22:00, виявлено відсутність COVID-сертифікатів у відвідувачів та працівників громадських закладів.

Поліцейські склали 12 адмінпротоколів за ч.1 ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил щодо карантину людей). За іншими виявленими порушеннями проводяться перевірки. Винних осіб притягнуть до адмінвідповідальності.

Правоохоронці закликають жителів громади дотримуватися встановлених обмежень, уникати масових скупчень людей і різноманітних святкувань.

Схожі статті