468×60
468×60

Правоохоронці застерігають: шахраї виманюють гроші за оренду неіснуючого житла

6c1531bd187941d2881ced36d9ec36ec-crop-c0-5__0-5-800x500-70Шахраї, видаючи себе за власників помешкань, вимагають передоплату, в результаті – потерпілі залишаються без грошей і без житла.

До співробітників Тернопільського відділу поліції із заявою про шахрайство звернулася мешканка обласного центру. Жінка повідомила, що знайшла в одній із соцмереж оголошення про оренду котеджу в Буковелі.

Зв’язалася з людиною, котра назвалася власником житла. Останній почав переконувати, що має безліч кандидатів, котрі бажають орендувати котедж, тож, якщо жінка хоче забронювати житло, потрібно перерахувати 6 000 тисяч гривень завдатку. Потерпіла перекинула гроші на його банківську картку.

Після цього орендодавець намагався ще виманити кошти у тернополянки, розповідаючи, що зробить суттєву знижку на житло, якщо вона оплатить решту суми наперед. Коли жінка відмовилася надалі перераховувати гроші, автор оголошення зник і більше на зв’язок не виходив.

Поліцейські встановлюють обставини шахрайства та застерігають жителів області від подібних афер. Основна порада – ніколи не перераховуйте гроші на банківські картки і на мобільні номери до перегляду житла і знайомства з його орендодавцем. При бронюванні готелю на новорічні свята варто користуватися перевіреними сервісами.

Схожі статті