468×60
468×60

Покупки в мережі Інтернет закінчилися для жителів Тернопільщини втратою коштів

Впродовж доби до працівників Тернопільського відділу поліції звернулося двоє мешканців обласного центру, які мати намір придбати в мережі Інтернет різного роду товар, однак бажаного так й не отримували.

Схема за якою діють пройдисвіти проста: вони розміщують оголошення про продаж майна. Коли покупець зв’язується з продавцем, останні просять здійснити передоплату. Як тільки кошти надходять на їх рахунки, пройдисвіти видаляють дописи й вимикають телефон.

Одна з потерпілих переказала 1480 гривень за меблеву фурнітуру, а тернополянин поповнив кишені афериста на 8000 гривень за покупку металопластикового вікна. Бажаного краяни так й не отримували, однак втратили кошти.

Відомості про події внесенні в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наголошують громадянам, не вірити розміщеній в мережі – Інтернет інформації про продаж або купівлю різного роду товару. Завжди необхідно здійснювати покупки на перевірених інтернет – платформах.

Саме через свою безпечність жителі Тернопілля потрапляють на гачок шахраїв і втрачають власні заощадження.

Вберегтися від шахрайства можна, дотримуючись кількох простих правил:
•    Завжди перевіряйте інформацію про покупця/продавця. Простий спосіб – ввести дані і номери телефонів в рядок пошуку в будь-якому пошуковому ресурсі і перевірити, чи є відгуки в мережі.
•    Ні в якому разі не повідомляйте стороннім особам дані своїх карток (паролі, дані з SMS-повідомлень, які приходять на ваш номер).
•    Не розголошуйте реквізити картки.
•    Вас просять провести будь-які дії з карткою в банкоматі, щоб підтвердити зарахування коштів? Не піддавайтеся на вмовляння!
•    Не відправляйте передоплату, не перевіривши дату реєстрації аккаунта на ресурсі.
•    Обов’язково перевіряйте номер телефону. Зазначений в оголошенні може відрізнятися від того, з якого вам будуть передзвонювати.

Якщо ж ви все ж таки потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».

Схожі статті