468×60
468×60

На Тернопільщині – 21 мільйонер

groshiМинуло три місяці деклараційної кампанії, а мільйонні статки на Тернопільщині задекларував 21 мешканець. Порівняно з минулим роком кількість мільйонерів зросла на 5 осіб. Задекларована ними сума доходу склала 132,6 млн гривень.

Найбільше жителів, які задекларували доходи понад мільйон гривень, – на теренах Тернопільщини. Двоє мільйонерів є на Теребовлянщині, по одному – на Бучаччині та Чортківщині.

Основними джерелами збагачення тернопільських мільйонерів минулого року були спадщина чи дарування, а також продаж нерухомості та рухомого майна. Про це заявили по п’ять жителів краю. Троє осіб отримали доходи, які перевищили мільйон гривень, від здачі в найм майна. Двоє стали мільйонерами, оскільки отримали інвестиційні прибутки, а один – іноземні доходи. Ще п’ятеро громадян задекларували інші доходи.

Мільйонери мають додатково сплатити 1 млн 529,8 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 275,3 тис. грн військового збору. Найбільше доведеться сплатити жителю обласного центру, який задекларував 2,6 млн грн доходу. Він сплатить 473,1 тис. грн податку на доходи та 39,4 тис. грн військового збору.

Нагадуємо, що відповідно до змін, запроваджених Законом України від 17.03.2020 р. №533-ІХ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)”, продовжено термін декларування громадянами своїх доходів.

Так, громадяни та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, для яких встановлено строки подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи до травня, тепер мають право подати декларацію за звітний (податковий) 2019 рік до 1 липня 2020 року. Тобто останній день подання декларації – 30 червня 2020 року.

Податкові зобов’язання, визначені у таких деклараціях, мають бути сплачені до 1 жовтня 2020 року.

 

 

Сектор комунікацій

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 

Схожі статті