468×60
468×60

Будьте обережні: телефонні шахраї лякають неприємностями з родичами і виманюють гроші

shahraiНічний дзвінок, незнайомий голос у слухавці повідомляє, що ваш родич в поліції і пропонує вирішити питання, заплативши гроші, – знайте так діють телефонні шахраї. Правоохоронці вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям і завжди перевіряти інформацію, яку вони повідомляють.

«Ваш син в поліції, потрібні гроші» – найбільш поширена схема шахрайства, від якої потерпають жителі області. Як правило, зловмисники телефонують вночі. Їхня мета – застати свою жертву зненацька і не дати їй часу на роздуми. Говорять впевнено,  швидко. Ошелешують фразою: «ваш син, дочка, брат, чоловік в поліції». Причини затримання можуть бути різні: скоїв дорожньо-транспортну пригоду, побив людину і так далі. Відтак повідомляють, що родичу загрожують проблеми із законом та пропонують зам’яти справу поки не пізно, заплативши гроші.

Працівники поліції звертаються до краян проявляти пильність. Як вберегтися? Перше і найголовніше правило – перевірити інформацію, яку вам повідомляють. Не переривайте розмову з телефонними незнайомцями, тримайте їх на зв’язку та спробуйте одночасно по мобільному, через сусідів повідомити про даний дзвінок правоохоронців.

Розкажіть про такий вид шахрайства своїм родичам, особливо старшого віку, які проживають самотньо, адже саме вони, зазвичай, стають жертвами аферистів. Застережіть їх в жодному разі не передавати гроші незнайомцям.

Схожі статті